آزمایشگاه تک نان جنوب

واحد کنترل کیفیت تک نان جنوب با مجهز بودن به ازمایشگاهی مدرن و استاندارد، کارشناسانی متعهد و مجرب و با پیاده سازی سیستم HACCP گلوگاه ها را درکل فرایند از مواد اولیه گرفته تا تولید، بسته بندی، انبارداری و خروج محصول از شرکت شناسایی کرده و تحت کنترل دارد.
تمامی تلاش بر تحت کنترل داشتن فرایند ها است تا حتی الامکان از تولید محصول نامنطبق جلوگیری و ضایعات به حداقل رسانده شود.
رعایت بهداشت سالن های تولید، رعایت بهداشت پرسنل، استفاده از مواد اولیه سالم و با کیفیت، سیستم تصفیه اب RO (آب آشامیدنی مورد استفاده در خمیر گیری مجددا تصفیه شده و در معرض اشعه UV قرار می‌گیرد) رعایت زمان تخمیر از عوامل موثر برماندگاری نان هستند علاوه براین شرکت تک نان با بهره گیری از تکنولوژی روز اروپا ، پخت با حرارت غیرمستقیم، دانش مشاوران داخلی و خارجی وکارشناسان توانمند، عدم استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده و جوش شیرین توانسته است کیفیت نان را متحول سازد.

 

کوره الکتریکی :
کاربرد این دستگاه جهت اندازه گیری خاکستر خشک و خاکستر نامحلول در اسید مواد اولیه و محصولات طبق استاندارد ملی ایران می باشد. با استفاده از خاکستر میتوان به میزان مواد معدنی موجود در مواد و کیفیت آن ها پی برد.

کوره الکتریکی

 

دستگاه شیکر الک :
۵۷۱ ، ۵۸۱ ، این دستگاه برای تعیین دانه بندی ذرات آرد با استفاده ازسه الک استاندارد با مش های ۵۲۱ میکرون است .با این دستگاه می توان انواع آرد را با توجه به دانه بندی انها براساس استاندارد ملی ایران متمایز کرد.

 

آون:
دستگاه آون برای اندازه گیری رطوبت مواد اولیه و محصول طبق استاندارد ملی مورد استفاده قرار می گیرد. مدت زمان لازم برای اندازه گیری رطوبت بسته به نوع محصولات متغیر می باشد و حداقل زمان حدود ۵۳۱ دقیقه است. از آون جهت انجام استریلزاسیون خشک ظروف شیشه ای و استیل در آزمایشگاه میکروبیولوژی استفاده می گردد. آزمایشگاه تک نان مجهز به دو دستگاه آون در بخش های شیمی و میکروبیولوژی می باشد.

دستگاه شیرالک و آون

 

ترازو آزمایشگاهی با دقت ۰٫۰۱% :
در آزمایشگاه، ترازوی آزمایشگاهی برای بخشی از فعالیت های کنترل کیفی ، تهیه مخلوطی از ترکیبات با نسبت های از قبل تعیین شده و همچنین تعیین چگالی و یا وزن کاربرد دارد. از اساسی ترین تجهیزات آزمایشگاهی به شمار می آید که باید کالیبره و بدون خطا باشد .

 

ترازوی آزمایشگاهی با دقت ۰٫۰۰۰۱:
این ترازو در گروه حساس ترین ترازوهای آزمایشگاهی قرار دارد و به دلیل دقت بسیار بالای خود ( یکدهم میلیگرم ۰٫۰۰۰۱ ) برای اندازه گیری های وزن فوق حساس (تعیین خاکستر و…) استفاده می شود.

 

ترازوی رطوبت سنج:
ترازوهای رطوبت سنج که مجهز به لامپ هالوژن هستند، بجای استفاده از حرارت، از طریق اشعه ی مادون قرمز رطوبت داخل مواد را اندازه گیری می کنند. این دستگاه از دقت بسیار بالایی برخوردار بوده و قادر است میزان رطوبت موجود در مواد را با دقت بسیار بالایی و درکمترین زمان ممکن حدود ۱۵-۱۰ دقیقه تعیین کند.

 

دستگاه روتاری :
از این دستگاه در آزمایشگاه های شیمی برای حذف موثر و آرام حلال ها از نمونه به واسطه عمل تبخیر استفاده می گردد. از این دستگاه بیشتر برای بدست آوردن اندازه چربی محصولات و آزمون هایی مانند پراکسید محصولات استفاده می شود.

 

دستگاه فالینگ نامبر:
عدد فالینگ یک معیار استاندارد برای تعیین میزان آلفاآمیلاز موجود در آرد و غلات می باشد.تعیین فعالیت آلفا آمیلاز اصول کار این دستگاه است که براساس سرعت ژلاتینه شدن یک نمونه سوسپانسیون آرد و زمان فرورفتن همزن دستگاه داخل مخلوط آب و آرد که حرارت داده می شود، است و به این ترتیب فعالیت یا میزان آلفا امیلاز تعیین می شود. این آنزیم به دلیل اثری که بر روی کیفیت نان از قبیل طعم ،مزه ، بو ، حجم ، مدت ماندگاری و… دارد در ساخت بهبود دهنده برای انواع محصولات اثر قابل توجهی دارد.

 

دستگاه شیکر زلنی:
برای پی بردن به کیفیت پروتئین و گلوتن گندم علاوه بر اندازه گیری کمی پارامترهای مذکور می بایست کیفیت آرد حاصل از گندم را مورد سنجش قرارداد. اگر پروتئین های گلوتن در آب یا محلول شیمیایی رقیق قرار گیرند آب جذب کرده و متورم می شوند و حجم ذرات متورم شده ی آرد معیار کمیت و کیفیت گلوتن می باشد. عدد زلنی مقدار حجم ته نشین شده سوسپانسیون آرد را طی مدت زمان معینی اندازه گیری می کند. خواص تورم آرد گندم با تعیین مقدار رسوب آزمایش می شود و از روی میزان رسوب می توان به کیفیت آرد و قابلیت پخت محصول دست یافت.

دستگاه فالینگ نابر و شیکر زلنی

 

دستگاه اندازه گیری آسیب نشاسته ( SD Matic ) :

میزان نشاسته آسیب دیده آرد توسط دستگاه SD Matic تعیین می گردد. اساس کار این دستگاه اندازه گیری نشاسته آسیب دیده از طریق محاسبه شدت جریان رسوب حاصل از باند شدن نشاسته آسیب دیده و ید آزاد حاصل از جریان الکتریکی می باشد. با استفاده از این دستگاه می توان به کیفیت آرد و در نتیجه محصول حاصل از آن پی برد.

SD Matic

 

دستگاه گلوتن شور:
گلوتن یکی از ویژگی های بسیار مهم آرد گندم می باشد که هم میزان آن و هم کیفیت آن نقش بسیار مهمی روی کیفیت نان و بیشتر فرآورده های آردی دارد . این دستگاه با کاربری آسان، سرعت بالا و نتایج قابل اعتماد، اندازه گیری گلوتن در انواع آرد گندم را تسهیل می نماید. بعد از قرار دادن نمونه ها در دستگاه تمام عملکرد ها به طور اتوماتیک انجام می گیرد. پس از اتمام زمان آزمایش که ۱ دقیقه می باشد مقدار گلوتن مرطوب نمونه اندازه گیری می شود.

 

دستگاه شاخص گلوتن ایندکس:
بعد ازتعیین کمیت گلوتن آرد بایستی کیفیت آن را نیز دست آوریم و بدین منظور از دستگاه ایندکس گلوتن استفاده می شود که به صورت مکانیکی گلوتن نامرغوب را از گلوتن مرغوب جداسازی می کند. عدد ایندکس مستقیما با کیفیت گلوتن آرد برای پخت های مختلف رابطه دارد.

 

دستگاه اندازه گیری فعالیت آبی (واتراکتیویته) :
فعالیت آبی معیاری است از آب قابل استفاده برای رشد میکرو ارگانیسم های درون مواد غذایی و عبارت است از نسبت فشار بخار آب غذا به فشار بخار آب خالص در شرایط مساوی از نظر فشار و دما.

 

انکوباتور :
دستگاهی است که با کنترل دما و محیطی ایزوله شرایط را برای رشد میکروارگانیسم ها فراهم می نماید کاربرد این دستگاه در آزمایشگاه میکروبیولوژی است . آزمایشگاه میکروبیولوژی تک نان مجهز به دو انکوباتور ساده و یک انکوباتور یخچال دار می باشد.

هود لامینار:
محفظه ای مجهز به لامپ uv و فیلتر HEPPA است که از ورود هر گونه آلودگی محیطی به مواد داخل هود جلوگیری می کند و یکی از مهمترین تجهیزات آزمایشگاه میکروبیولوژی است. انجام کشت های میکروبی در هود لامینار انجام می شود و از کاربر و محیط در مقابل هرگونه میکروارگانیسم محافظت می شود.

هود لامینار

 

اتوکلاو:
دستگاهی است جهت استریلزاسیون کامل محیط های کشت ، شیشه الات و کلیه لوازم مورد استفاده در انجام آزمون های میکروبیولوزی در دمای ۵۲۵ درجه سانتی گراد و فشار ۵ اتمسفر به مدت ۵۱ دقیقه کاربرد این دستگاه در آزمایشگاه میکروبیولوژی است.دستگاه واتراکتیویتی یا همان تست فعالیت آب جهت بررسی میزان فعالیت آب در مواد غذایی همچون کیک و کلوچه و کراسان برای بررسی منبع فساد محصول و خرابی بافت بکار می رود.

انکوباتور ، آون